Juuli, Sauli ja Humpan asunto

 

 Asunnosta voi tulla suosikki, vaikkei siihen heti ihastuisi. Näin kävi Humpassa asuville Juulille ja Saulille.

 

Kun Juuli Kallio ja Sauli Lietzén muuttivat neljä vuotta sitten Jyväskylään opiskelemaan, he ottivat vastaan Humpan kaksion sillä ajatuksella, että katsotaan nyt vähän aikaa ja muutetaan pois, kun löydetään parempi.

Mutta asunnon koko ja sijainti Kuokkalassa osoittautuivat niin sopiviksi nuorelleparille, että he asuvat samassa paikassa edelleen. Juuli valmistui äskettäin restonomiksi ja työskentelee Hotelli Alexandrassa. Sauli jatkaa fysioterapian opintoja ja käy töissä K-kaupassa.

 39-neliöinen kaksio on siisti ja kodikas Pääväreinä ovat musta, harmaa ja valkoinen, piristeenä oranssia.

- En ole mikään sisustaja, mutta tykkään tehdä kodista omanlaisen, Juuli kommentoi.

- Joo kyllä mä siivoilen. Se tapa on tullut kotoani Salosta. Kun koko ajan vähän siivoaa, ei tule koskaan suurta sotkua.

 Uusinta huoneessa on tilava sohva. Se oli joululahjatoive molempien vanhemmilta, ja nyt siitä on tullut pariskunnan lempipaikka. Kaksi mustavalkoista mattoa saavat seuraajan keittiötilaan.

- Tuo beige matto ei ole hyvällä paikalla ruuanlaittopöydän edessä.

 Olohuoneen seinälle eloa tuo Pulp fiction -juliste, joka on Juulin lahja Saulille. Toinen juliste löytyy makuuhuoneesta. Peilin päällä on Saulin vanhat nyrkkeilyhanskat. Juulin vanhasta leikkimökistä on peräisin isän kunnostama yöpöytä.

 Harrastuksista kertovat kirjahyllyt. Juuli tunnustautuu elämänkertojen lukijaksi, mutta kaikki muukin kirjallisuus käy. Sauli suosii vanhoja dekkareita. Kirjoja on niin paljon, ettei niille ole tilaa hyllyissä, vaan osa on piilotettu komeroihin. Piilossa on myös osa pullokokoelmaa. Muutama puteli odottaa tiskipöydällä Juulin ja opiskelijakavereiden juhlintareissua Himokselle.

Keittiötasot ovat niin siistit ja hyvässä kunnossa, että menisivät täydestä vaikka keittiökalustemainoksessa.

Mutta onkos tämä asunto enemmän Juulin vai Saulin näköinen?

Sauli vastaa: Kyllä tämä on Juulin näköinen.

Johon Juuli sanoo: Ei kun kummankin. On täällä yhtä paljon sinunkin tavaroita.

Sitten Sauli: Mutta sinä olet sisustanut.

Ja Juuli: Eihän.

 

 

 

 

KOASSI-lehti

Valitse julkaisun artikkeli liu'uttamalla painiketta.