Koas Letkuille täydellinen Face Lift


Marraskuun loppuun mennessä Letkujen kaikissa asunnoissa uusitaan keittiön kaapistojen ovet pöytätasoineen ja kodinkoneineen. Lisäksi uusitaan kaikki asuinhuoneiden lattiapinnat, jalkalistat, hanat, valaisimet, komerokaappien ovet ja huonokuntoiset väliovet. Myös yhteiset tilat maalataan ja pohjakerroksen aulatilan matto uusitaan.

Asukkaille talon kasvojenkohotus on tiennyt ja tietää tarkkaa ohjeiden noudattamista, sillä remontti toteutetaan uudella tavalla: asunnoissa asutaan koko remontin ajan. Keittiö- ja kaapistoremontti vie yhden päivän ja lattiaremontti toisen. Noina työpäivinä asukkaiden tulee olla pois asunnoista.  Asukkaille on varattu yläkerroksesta väistötilat, jossa voi opiskella ja laittaa ruokaa. Yhtä aikaa väistötilassa on maksimissaan neljä taloutta. Yöksi asukkaat pääsevät asuntoihinsa, sillä saman asunnon keittiö- ja lattiaremontti tehdään viikon välein.

Koasin kunnossapitoinsinööri Matti Paanasen mukaan ensimmäiset väliaikaismuuttajat ovat toimineet esimerkillisesti.
- Kyllä täytyy kehua asukkaita. Tähän mennessä kaikki asukkaat ovat toimineet täsmälleen annettujen pakkausohjeiden mukaan, ja työ on päästy aloittamaan aikataulussa. Tällainen järjestelyhän vaatii tarkkaa organisointia. On suunniteltava, mihin aikaan työ aloitetaan kussakin asunnossa ja mihin aikaan esimerkiksi putki- ja sähkömiehet pääsevät töihin.

Paananen sanoo, että asukkaille tiedottamiseen on kiinnitetty erityistä huomiota.
- Keväällä lähetimme yleistiedotteen ja kesällä yksityiskohtaisemman tiedotteen pakkausohjeineen. Sitten vielä päivää ennen työn alkua jokaiseen oveen teipataan muistutuksena ohjeet muun muassa pakkaamisesta. Myös ohjeet esimerkiksi muuttolaatikoiden täyttämisestä on kerrottu pakkaustiedotteessa hyvissä ajoin ennen remontin alkua.

Kalle Kumpulan ja tyttöystävänsä  ensimmäinen remonttipäivä ajoittui lokakuun lopulle. Kalle kertoi saaneensa hyvin tietoa siitä, miten pitää toimia ja olevansa  tyytyväinen huoneiden uusimiseen.

Asukastoimikunnan puheenjohtajana hän on kuullut muiltakin pääosin kiittäviä kommentteja Face Liftistä.
- Monet ovat kehuneet erityisesti uusia lamppuja. Myös harmaa vinyylilankkulattia näyttää tyylikkäältä entiseen muovimattoon verrattuna.
Vuonna 1993 valmistuneessa talossa oli jo merkittäviä kulumisen jälkiä.
- Meidän asunnon kaapit ja tasot olivat aika hyvässä kunnossa verrattuna muihin asuntoihin, mutta esimerkiksi lattiassa oli halkeamia.

 
Hän olisi kuitenkin toivonut, että asukkaat itse olisivat voineet vaikuttaa esimerkiksi pintojen väritykseen.
- Harmaat alakaapit tekevät keittiöstä pienemmän näköisen, Samoin remontti on kuulunut asukkaille häiritsevinä ääninä, hän kritisoi.

 

letkutie kaapisto.jpg
Letkutie keittiö.jpg

KOASSI-lehti

Valitse julkaisun artikkeli liu'uttamalla painiketta.