Koasin netti ja kaapeli-tv siirtyvät Telialle

Kytkennän jälkeen asukkaat rekisteröivät itse netin aktiiviseksi. Yliopisto-opiskelijat pääsevät jatkossakin yliopiston verkkoon. 


Koasin netti ja kaapeli-tv siirtyvät Telialle (ent. Sonera) tämän kevään ja ensi kesän aikana. Telian 100 M -nopeudella toimiva netti sisältyy jatkossa vuokraan. Jos asukkailla on maksullisia palveluita muilta palveluntarjoajilta kuin Telialta, kannattaa sopimukset irtisanoa jo ennakkoon.

Nettimuutoksen jälkeen nettiliittymiin liittyvä asiakaspalvelu siirtyy Telialle. Jatkossa asukkaat eivät siis enää ota yhteyttä nettiin liittyvissä asioissa Koasin toimistoon vaan Teliaan. Telian asiakaspalvelu palvelee asukkaitamme numerossa 0200 11611.

Jatkossa perheasuntoihin kuuluu yksi liittymä asuntoa kohden. Jos siis perheasunnossa on ollut aiemmin käytössä kaksi nettipistoketta, on muutoksen jälkeen asunnossa käytössä vain yksi pistoke. Soluasunnoissa nettiliittymiä on jatkossa yksi jokaista solua kohden.

Ennen kuin netti siirtyy Telialle, kiertävät Koasin korjausmiehet asunnoissa merkkaamassa käyttöön jäävät nettipistokkeet. Käyttöön jäävä nettipistoke merkataan vihreällä tarralla. Samalla kierroksella ylimääräiset nettipistokkeet poistetaan käytöstä.

Telia-projektin vaiheet:

Maalis – kesäkuussa: Koasin korjausmiehet kiertävät asunnoissa ja merkkaavat käyttöön jäävät pistokkeet sekä poistavat ylimääräiset liittymät käytöstä. Koas tiedottaa asuntokierroksesta kohdekohtaisesti.

Huhti – toukokuussa: Kohteiden kaapeli-tv liitetään Telialle porrastetusti. Tarkasta muutosajankohdasta tiedotetaan erikseen jokaiselle kohteelle. Seuraa Telialta tulevia ohjeita, jotta TV näkyisi myös jatkossa.

Touko – heinäkuussa: Kohteiden nettiliittymät siirtyvät Telialle. Tarkasta kytkentäajankohdasta tiedotetaan erikseen jokaiselle kohteelle.

Kytkennän jälkeen asukkaiden täytyy itse rekisteröidä netti aktiiviseksi. Tämä edellyttää liittymän rekisteröimistä joko Telian itsepalveluportaalissa tai puhelinpalvelussa. Ilman rekisteröintiä netti ei toimi.

Rekisteröithän nettiliittymäsi Telian antamien ohjeiden mukaisesti vasta siinä vaiheessa, kun yhteys on kytketty. Saat tästä tarkemmat ohjeet myöhemmin.

Ja koska projektissa on kolme eri vaihetta, kannattaa asukkaiden seurata tarkkaan, mitä milloinkin on tapahtumassa. Telia lähettää kirjepostia asukkaille sitä mukaa, kun työt etenevät. Töiden etenemisestä tiedotetaan myös sähköisesti, joten tarkista Koas Bookingissa olevat sähköpostitietosi sekä viestien vastaanottamiseen liittyvät asetukset. Sähköpostitiedot on hyvä tarkistaa heti. 


Tiesithän, että yliopiston opiskelijat pääsevät jatkossakin yliopiston verkkoon Telia-muutoksesta huolimatta. Lisätietoa aiheesta löydät yliopiston IT-Palveluiden nettisivuilta 
https://www.jyu.fi/itp.  Nettisivuilta löytyvät myös IT-Palvelujen neuvonnan yhteystiedot.  

 

 

KOASSI-lehti

Valitse julkaisun artikkeli liu'uttamalla painiketta.