Hae apua. Älä jää yksin murehtimaan

 Etsiväpalvelu auttaa pienissä ja isoissa elämän ongelmissa.

Jos syntyy vuokrarästejä, ota heti yhteyttä Koasin toimistoon. 


Jokaiselle tulee elämässä tilanteita, jolloin kaikki asiat tuntuvat olevan solmussa. Yksin niitä ei jaksa ratkoa, eikä aina ole läheistä, joka voisi auttaa.

 

 Kun elämä näyttää synkemmän puolensa, heijastuu se usein myös käytännön asioiden hoitamiseen. Rahat eivät riitä, vuokrat jäävät rästiin, tulee lisää ongelmia. Meneekö tässä vielä asuntokin alta?

 - Kannattaa ottaa heti yhteyttä Koasin toimistoon, kun tietää, että on vaikeuksia maksaa vuokraa, asukasisännöitsijä Joonas Ahtikallio painottaa.

 

- Silloin voidaan tehdä järkevä maksusuunnitelma, niin että tilanne pysyy hallinnassa ja seuraavan kuun vuokrankin pystyy maksamaan.

 

Ahtikallion mukaan vuokranmaksu ja rahavaikeuksien taustalla on monia syitä.

- Selvitämme tilannetta yhdessä asiakkaan kanssa ja tarvittaessa katsomme mistä voisi saada apua tukalaan tilanteeseen.

 

Yksi auttaja elämän pieniin ja suuriin ongelmiin löytyy nuorten etsivän työn kautta. Sovatek-säätiön Hanna Liimatainen on yksi Jyväskylän kymmenestä etsivästä. Etsivien apu on suunnattu 15-29-vuotiaille, ja se on maksutonta, vapaaehtoista ja tietenkin luottamuksellista.

 

Murheen ei tarvitse olla suuri, kun etsivään ottaa yhteyttä. Hanna Liimatainen korostaa, että on helpoin lähteä selvittämään ongelmavyyhteä, kun kaikki ei ole vielä täysin solmussa.

 

- Jos vähänkin mietityttää eikä löydä ratkaisua ihan vaikka mitättömältä tuntuvaan asiaan elämässä, kannattaa olla yhteydessä etsivään.

 

- Esimerkiksi, jos haluaa uutta sisältöä elämään, etsii uutta harrastusta, haluaa apua työnhakuun tai pohtii opintojen vaihtoa tai opintotukiasioita. Puhumattakaan jos on yksinäisyyttä, pulmia ihmissuhteissa, masennusta, päihdeongelmia tai vaikeuksia hoitaa raha-asioita.

 

Uskaltaminen ja avun pyytämisen vaikeus ovat ne isoimmat kynnykset, jotka pitää ylittää. Sen jälkeen tilanne alkaa yleensä selvitä ja pikkuhiljaa elämä alkaa näyttää valoisammalta.

 

Jyväskylän kaupungin ja Sovatekin palkkalistoilla on yhteensä kymmenen nuoria auttavaa etsivää. Esimerkiksi viime vuonna yhteydenottoja oli lähes 800 kappaletta.

 

Etsiviin saat yhteyden tätä kautta: http://www.jyvaskyla.fi/etsivanuorisotyo

http://www.koppari.fi

 

Vuokranmaksuongelmissa ota yhteyttä Koasin toimistoon.

 

KOASSI-lehti

Valitse julkaisun artikkeli liu'uttamalla painiketta.