Mitä eroa on asumisessa ennen ja nyt?
Saitko neuvoja muuttaessasi pois kotoa?


Janita Mikkolap.jpg

Sain äidiltä kodinhoito-ohjeita.Otin kyllä neuvot vastaan, vaikka ne tuntuivat vähän höösäämiseltä. Vanhempani myös kannustivat itsenäistymään, mikä oli hyvä juttu. Nykyasumisessa kivaa on se, ettei tarvitse ottaa vastaan käskyjä eikä pyyntöjä, mutta on tosi mukavaa myös mennä käymään vanhempien luona Kausalassa. 
Janita Mikkola
Liiketalouden opiskelija Tiimiakatemiasta
Jesse Väänänenp.jpg

En osaa sanoa muuta kuin että kotoa tänne muutto lyhensi koulumatkaa 130 kilometriä. Se riitti syyksi. En tuntenut tarvetta saada kotoa neuvoja. Hyvää nykyasumisessa on vapaus. Toisaalta itse joutuu tekemään ruokansa ja pesemään pyykkinsä, mutta eivät ne minua niin haittaa. 
Jesse Väänänen
Tietotekniikkaopiskelija Jamkissa
Jonne Pykärip.jpg

Nyt on tietenkin oma rauha ja omat tekemiset verrattuna siihen kun kotona asui; voi esimerkiksi ostaa ja  laittaa sitä ruokaa mistä tykkää. Kotona oli mukava, kun sai mennä aina valmiiseen pöytään. Hyvä puoli nykyisessä on sekin, ettei tarvitse aina katsella sisaruksia. Kotona asuessa kivaa oli kuitenkin sellainen läheisyyden tunne.
Jonne Pykäri
Tietotekniikkaopiskelija yliopistolla

 

 

 

Tiia Salminenp.jpg

Olen sisarkatraan vanhin, joten kodinhoitorutiinit olivat minulle jo tuttuja, kun muutin kotoa kuusi vuotta sitten.  Äiti antoi jotain lisävinkkejä, esimerkiksi että lakananvaihtoväli on kaksi viikkoa. Olin jo ehtinyt odottaa pääseväni itsenäistymään, mutta tietysti ne hetket, jolloin tulee nälkäisenä asunnolle, toivoisi että ruoka olisi odottamassa. 
Tiia Salminen
Sairaanhoitajaopiskelija Jamkissa

KOASSI-lehti

Valitse julkaisun artikkeli liu'uttamalla painiketta.