Uutuus ja sijainti ovat Heikinsillan valtteja


Asukastoimikunnan toiveena on nykyistä vapaampi pääsy kerhotilaan. Toinen toive oli lukollinen portti polkupyörätilaan. Lukollinen portti asennettiin huhtikuussa. 


 Heikinsillan 102 asuntoa vuokrattiin nopeasti jo ennen talon valmistumista. Ensimmäiset asukkaat pääsivät muuttamaan Koasin uusimpaan keskustakohteeseen marraskuun lopulla.
Sanna Iikkanen muutti Heikinsiltaan Ristonmaan solusta. Sitä ennen hän asui muutaman kuukauden kaverinsa luona Sillanpäässä ja yksityisellä Harjun takana.

Jyväskylään muutto tuli Turussa, FIM:llä bioanalyytikkona työskennelleelle Sannalle eteen nopeasti.
- Olin hakenut solu- ja molekyylibiologian maisteriohjelmaan ja melkein jo unohdin hakeneeni, kun sain tiedon hyväksymisestä. Sitten piti neljässä viikossa myydä asunto, irtisanoutua työstä ja muuttaa Jyväskylään.

Talon sijainti oli hänelle tärkeää. Myös asunto osoittautui miellyttäväksi yllätykseksi.
- Ensireaktio oli, että wau miten uutta ja hienoa. Pidin huoneen neutraaleista ja aikaa kestävistä sävyistä. Harmaa on hyvä lisäväri, sillä olisi tylsää, jos kaikki pinnat olisivat valkoisia.
Miinukseksi hän laskee niukat vaatekaappitilat; eteisen naulakko olisi hänen mielestään voitu korvata kaappitilalla.
Turussa ja Helsingissä asuneena hän ihmetteli Jyväskylän asuntojen hintatasoa.
- Täällä on kalliimpaa kuin Turussa, vaikka kaupunki on pienempi.
Hän tosin lisää, että 427 euroa Koasin 28 neliön keskustayksiöstä on ihan ok vuokra.

 

Tietojärjestelmätiedettä opiskeleva Teemu Laaksonen asui ennen Heikinsiltaan muuttoaan Kotiraiteessa alivuokralaisena ja sen jälkeen yksityisellä.
- Olin jonossa yhdeksän kuukautta. Sitten napsahti asunto. Hain asuntoa Koasilta, koska Kotiraiteesta jäi hyvä fiilis: hieno kämppä ja kaikki toimi niin kuin pitikin. Myös sijainti on loistava: Matkakeskus on vieressä ja Mattilanniemeen pääsee helposti kävelytietä pitkin.

Hän arvioi säästävänsä asumiskuluissa noin satasen kuussa muutettuaan yksityiseltä Koasille. Teemukin olisi toivonut yksiöönsä enemmän kaappitilaa.
- Ihmettelin, ettei ollut vaatehuonetta niin kuin Kotiraiteessa, mutta ei se mikään hirveän iso puute ole. Kerhohuone on hänelle mieleen raikkaine värisävyineen ja terassin uloskäynteineen.


Heikinsillan kerhotilassa on ison tv:n lisäksi muun muassa pleikkari, vr-lasit ja useita pelejä. Sen vuoksi tilaan pääsee ainoastaan etukäteisvarauksen ja puhelimeen lähetetyn varauskoodin avulla.

 
Sanna ja Teemu ovat asukastoimikunnassa ja esittävät muidenkin asukkaiden puolesta toivomuksen nykyistä vapaamasta pääsystä kerhotilaan ja terassille.
- Jos haluaisi tulla vain hengailemaan tai katsomaan telkkaria, olisi kiva, ettei tarvitsisi etukäteen varata tilaa, sanoo Sanna.
- Silloin olisi helppo käydä tekemässä esimerkiksi aamutreenit terassin laitteilla, lisää Teemu.

He ehdottavatkin, että kerhotilan arvokkaimmat laitteet ja pelit olisivat noudettavissa asukastoimikunnalta, ja kerhotilaan pääsisi ilman etukäteisvarausta.

 

Asukaskysely: "Hyvä. Sähköä auringosta!”

 
Heikinsillan asukkaat antoivat kohteelle yleisarvosanaksi 4,4 asteikolla 1-5. Talon sijainti, olohuoneen lattiamateriaalit, pesula- ja käytävätilat, toimivat muuttojärjestelyt ja aurinkopaneelit saivat eniten kiitosta.


Kehittämiskohteina ovat huoneen säilytystilat, varastokomeroiden koko ja pyörävaraston lukottomuus. Vierasautopaikoille olisi tarvetta. Ongelmia on ollut myös puhelimien kuuluvuudessa osassa huoneista. Toivelistalla oli lisäksi normaalikokoinen jääkaappi-pakastin sekä mahdollisuus vaihtaa huoneisiin omat valaisimet.

Ilmastoinnoin pois kotoa -kytkintä oli käyttänyt valtaosa asukkaista. Erittäin hyväksi vastaajat kokivat myös aurinkopaneelit, jotka tuottavat sähköä saman verran kuin asukkaat tarvitsevat sähköä jääkaappiensa käyttöön: ”Erittäin hyvä asia. Aurinkoenergia kuuluu tulevaisuudessa varmasti jokaisen kerrostalon ominaisuuksiin”.  

KOASSI-lehti

Valitse julkaisun artikkeli liu'uttamalla painiketta.