Yksiöjono – pitkä ja yksinäinen

Näin kommentoi asiakas vuosia sitten harminaihettaan asukastyytyväisyyskyselyssä. No - ei ole yksinäinen. Ei ollut tuolloin eikä ole nyt :).

Vuosien varrella yksiöitä on rakennettu paljon eikä keskustayksiö ole enää toimistotätien vitsi, vaan ihan tosiasia jo reippaasti yli 350:lle Koasin asukkaalle. Minun työuran alussa Koasin yksiöt rajoittuivat Auvilankujalle sekä jo edesmenneisiin Tuomiojärvenrannan (Laajavuoren edeltäjän) ja Varikon kohteisiin. Toisin on nyt. Yksiöitä on ympäri kaupunkia jo varsin hyvä määrä.

 

Tämä ei kuitenkaan vielä riitä. Tällä päivämäärällä yksiötä jonottaa yli 800 hakijaa. Tästä hakijamäärästä vajaa puolet odottelee vaihtoa toisesta Koasin asunnosta – todennäköisesti solusta. Jonotusaika vaihtelee kohteen, asunnon koon sekä hinnan mukaan. Kauempana sijaitsevan yksiön saa nopeammin, kuin keskustassa sijaitsevan. Edullisempaan on enemmän jonoa kuin hieman kalliimpaan yksiöön. Tämän vuoksi tarkkaa sijanumeroa tai jonotusaikaa on mahdotonta antaa.

 

Uusia mahdollisuuksia yksiöiden rakentamiseksi etsitään jatkuvasti keskustan alueelta. Näin toimiston puoleltakin asiaa katsoessa olisi ihan mahtava juttu, jos toivotun asunnon voisi tarjota heti tarpeeseen, eikä vuoden odotuksen jälkeen. Heikinkadun tontin suhteen tilanne näyttää hyvältä ja uusia asuntoja saadaan tarjolle ehkä jo vuoden 2016 loppuun mennessä.

Keskustan suunnitelmien lisäksi yksiöitä valmistuu lisää myös Etelä-Kekkolan remontin yhteydessä. Tämä kohde on mainio opiskelijalle, joka treenaa (Graniitti vieressä) ja opiskelee Ylistönmäellä tai Mattilanniemessä. Kevään aikana laitamme lisätietoja nettisivuille tästä kohteesta. Muutama varsin mielenkiintoinen pohjaratkaisu on piirretty myös perheasuntoihin. Tästä tulee kiva kohde!

 

Sitä yksiötä jonotellessa kannattaa muuten tutustua siihen kämppikseen :). Tehkää yhdessä hyvää ruokaa tai nappaa kämppis mukaan lenkille haukkaamaan happea pänttäyksen välissä. On sitten helpompi ottaa puheeksi, jos musiikki on jäänyt kämppiksellä liian kovalle tai sinä tarvitset buranaa lainaan.

Loistavaa vuotta 2015! Tee siitä hyvä vuosi, missä ikinä asutkin :)

Blogi

Valitse julkaisun artikkeli liu'uttamalla painiketta.