Palovaroitin

Varmista sisäänmuuton yhteydessä että asunnossasi on toimiva palovaroitin. Asumisaikanaan asukas vaihtaa palovaroittimen pariston itse sekä hankkii rikkoutuneen varoittimen tilalle uuden.


Jos asunnossa on perinteinen palovaroitin, testaa sen toiminta painamalla koestuspainiketta. Varoitin toimii, kun nappia painettaessa kuuluu voimakas merkkiääni.

Kun palovaroitin piippailee lyhyesti, on aika vaihtaa paristo. Jos naapurisi on matkoilla ja häiriinnyt hänen palovaroittimen merkkipiippailusta, soita asiasta huoltoyhtiön päivystysnumeroon.

Kohteissa Harju, Heikinsilta, Hospa, Jyvänen, Kangas, Kankaantorni, Koppari, Kotiraide, Laajavuori, Rantapellonpolku, Ratapiha, Seminaarinmäki sekä Myllyjärven C-, D-, E- ja F-taloissa on automaattiset paloilmaisimet. Näissä kohteissa Koas hoitaa järjestelmien ylläpidon, eivätkä asukkaat saa missään tilanteessa koskea huoneissa sijaitseviin paloilmaisimiin. Turhan hälytyksen sattuessa asukas kuittaa hälytyksen pois porraskäytävissä olevasta painikkeesta. Tulipalotilanteessa hälytys ei siirry automaattisesti hätäkeskukseen, vaan asukkaan täytyy itse soittaa 112.

Asumisopas

Valitse julkaisun artikkeli liu'uttamalla painiketta.