Muuttosiivous


Asukkaan vastuulle kuuluvaan asunnon siivoukseen kuuluu muun muassa ikkunoiden pesu, jääkaapin ja pakastimen sulatus ja puhdistaminen, uunin ja lieden puhtaanapito, poisto- ja korvausilmaventtiilien ja liesituulettimen suodattimen puhdistaminen sekä kylpyhuoneen lattiakaivon puhdistaminen. Silloin tällöin myös esimerkiksi liesi ja jää/pakastinkaappi on siirrettävä paikoiltaan, ja niiden takaa on siivottava. Mikäli asunnon säännöllisestä perussiivouksesta on huolehdittu vuokrasuhteen aikana, ei tällaisia siivoustoimenpiteitä tarvitse välttämättä tehdä vuokrasuhteen päättyessä.

Muuttosiivoukseen kuuluu

Asunto, kaapit, lattiat ja pinnat on vuokrasuhteen päättyessä kuitenkin aina oltava kosteapyyhityt ja roskat viety. Myös kaappien hyllyt ja laatikostot on oltava pyyhityt. Lieden ja uuninpeltien on oltava siistejä. Jääkaappi ja pakastin puhdistetaan ja sulatetaan. Kylpyhuoneissa pesualtaat ja WC-istuin on pestävä, samoin saunan lauteet. Asunto ja muut tilat (esimerkiksi varasto) on luovutettava siivottuna ja tyhjennettyinä vuokralaisen tavaroista. Vuokralaisen velvollisuuteen kuuluu myös hoitaa asuntoon kuuluvaa parveketta. Vuokralaisen on muun muassa huolehdittava lumen, veden ja roskien poistamisesta parvekkeelta. Lumien pudottamisessa on aina noudatettava erityistä huolellisuutta.

Jos asukas on laiminlyönyt vaadittavan tai sovitun siivouksen, Koas huolehtii siivouksesta ja laskuttaa asukkaalta siivouksesta aiheutuneet kustannukset.

Asumisopas

Valitse julkaisun artikkeli liu'uttamalla painiketta.