Asunnon tekniset laitteet

Kaikkia asunnon laitteita on käytettävä huolellisesti ja käyttöohjeiden mukaan ja vioista ilmoitettava vikailmoituksella. Vialliset laitteet ovat vaarallisia.


Valaisimet

Valaisimet kuuluvat varustukseen. Asunnossa olevien valaisimien lamppujen vaihdot suorittaa huoltoyhtiö. Tee rikkoutuneesta lampusta vikailmoitus.

Palovaroitin

Asumisaikana asukas vaihtaa palovaroittimen pariston itse sekä hankkii rikkoutuneen varoittimen tilalle uuden. 

Kohteissa Harju, Heikinsilta, Hospa, Jyvänen, Kangas, Kankaantorni, Kotiraide, Laajavuori, Rantapellonpolku, Ratapiha, Seminaarinmäki sekä Myllyjärven C-, D-, E- ja F-taloissa on paloilmaisimet. Näissä kohteissa Koas hoitaa järjestelmien ylläpidon, eivätkä asukkaat saa missään tilanteessa koskea huoneissa sijaitseviin paloilmaisimiin. Turhan hälytyksen sattuessa asukas kuittaa hälytyksen pois porraskäytävissä olevasta painikkeesta. Tulipalotilanteessa hälytys ei siirry automaattisesti hätäkeskukseen, vaan asukkaan täytyy itse soittaa 112.

Jääkaapit

Jääkaappien puhdistuksesta ja sulatuksesta on pidettävä säännöllisesti huolta. Vanhemmat jääkaapit sulatetaan kuukauden välein. Jään kertyminen kaappiin heikentää sen tehoa ja jäinen kaappi kuluttaa runsaasti sähköä. Älä käytä jään irrottamiseen teräaseita tai väkivaltaa, se tulee kalliiksi. Uudemmat jääkaapit hoitavat sulatuksen itse, kunhan sulatusveden poistosta huolehditaan. Kaapin takaseinän sulatuskaukalon pohjassa oleva poistoaukko on pidettävä puhtaana vaikkapa vanupuikolla. Jääkaapin tuuletusaukkoja ei saa peittää. Imuroi jääkaapin takaosan jäähdytysritilät kerran vuodessa.

Liedet

Asukkaat vastaavat soluasunnossakin lieden ja uunin siisteydestä yhteisvastuullisesti. Uuni, pellit ja levyt on puhdistettava säännöllisesti, jotta niihin ei kerry kiinnipalanutta rasvaa ja likaa. Käyttäkää liesien ja uunien puhdistukseen tarkoitettuja aineita käyttöohjeiden mukaan.

Televisio- ja radio

Asunnoissa on yhteisantennijärjestelmä, joka on kytketty kaapelitelevisioverkkoon. Kaapelitelevisiosta voit kotimaisten asemien lisäksi seurata myös ulkomaisia satelliittilähetyksiä. Televisiostasi näkyvät ja radiostasi kuuluvat kanavat löydät kanavakartasta ja maksullisia lisäkanavia voit tiedustella paikalliselta palvelun tarjoajalta (Elisa Oyj). Antenniverkko on erittäin herkkä häiriöille ja antennirasioihin ei saa tehdä omia lisäkytkentöjä, vaan käyttää ainoastaan virallisia alan liikkeiden myymiä liitos- ja haaroituskappaleita ja -johtoja.

Asumisopas

Valitse julkaisun artikkeli liu'uttamalla painiketta.