Kodikas sekamelska

Daisy Kankaan ja Timo Härkösen kaksio Tangossa on ihanasti epäjärjestyksessä.


   Keittiön pöytä on täynnä ruokanyssäköitä. Eteisen lattialla on kenkien lisäksi muovipussissa kertakäyttöastioita. Epäjärjestykseen on syynsä:
- Olimme viikonloppuna järjestämässä Kuokkalan appro –tapahtumaa. AsuVan asukasjäsenenä ja varapuheenjohtajana toimiva Daisy kertoo.
Kodin hujan hajan -ilme ei mene kuitenkaan täysin asukasaktiivityön piikkiin. 
- Kyllä minä olen meistä se, joka levittelee tavaroitaan ympäriinsä. Kun oma pöytä on täynnä, siirtelen kamojani Timon pöydälle. Hän sanoi aikovansa siivota illalla, minunkin jäljet, Daisya vähän huvittaa.


Kulttuurintuottamista  opiskelevan Daisyn  harrastukset ja työ näkyvät asunnossa näin: Vanne ja tankotanssikalenteri roikkuvat seinällä. Jumppamatto ja pilatesrulla odottavat lattialla.
- Harrastan tankotanssia Ready Set Pole -koululla. Lisäksi ohjaan TiVoLilla lasten harrastetanssiryhmiä ja yhtä showtanssiryhmää. Muuramessa ohjaan tanssillisen voimistelun ryhmää ja Kuntomaailmassa ryhmäliikuntatunteja.

Jos aikaa liikenisi, hän maalaisi ja neuloisi nykyistä enemmän.
- Lupasin noin kolme vuotta sitten neuloa poikaystävälleni sukat. Toinen sukista on jo valmis, toinen ei… Olen saanut kuulla siitä muutaman kerran. On vaan niin mukava aloittaa aina joku uusi työ, niin kuin kaulaliina ystävälle tai itselle, hän selittää syytä kauan kestäneelle sukkaprojektille.


Ompelukone nököttää keittiön pöydällä. Se on kaverilta lainassa. Jääkaapin ovi on täynnä sanamagneetteja, joiden muodostamat ajatelmat eivät aukene (ainakaan ulkopuoliselle).

Kolmas selittävä tekijä huoneen suloiseen sekasotkuun on Daisyn kirpputoriharrastus. Lattialla lojuva lamppu on menossa myyntiin, samoin kuin sohvalle jäänyt punainen pitsimekko.

Poikaystävän harrastuksista asunnossa kertovat japaniaiheinen seinävaate, kaksi chilikasvia ja pelikone.

Pariskunta on muuttamassa pian Letkut-taloon.
- Saimme isomman asunnon. Siellä on minulle enemmän jumppatilaa ja Timolle pelitilaa. Toisaalta on haikea jättää Tango. Tykkään tällaisesta pienestä talosta. Täällä on ollut hieno asua myös sen vuoksi, että asukastoiminta on ollut niin aktiivista.

Daisy ja sukka, verkko.jpg

Sukan neulominen alkoi kolme vuotta sitten; toinen odottaa valmistumistaan. 

KOASSI-lehti

Valitse julkaisun artikkeli liu'uttamalla painiketta.