Oleskelua

Miska haki soluun yhdessä opiskelukaverinsa kanssa. Yhteiskeittiön sohvaryhmä on kavereiden oleskelupaikka.


Miskan ja kämppiksensä Rikun Palstatien soluasunto näyttää juuri siltä kuin kahden opiskelijakaveruksen asunto voi näyttää:

Miskan huoneen keskellä on punttisali. Ikkunan edessä pöydällä ovat musiikkilaitteet, tietokone, hiusgeeli ja lisäravinnepurkkeja. Sänky (huom.pedattu!). Vieraspatja nojaa seinää vasten.
-       Ei se oo mikään vieraspatja.  Sen päällä on hyvä tehdä vatsapunnerruksia, kun se on tuollainen sopivan ohut, Miska korjaa tupatarkastajan väärän tulkinnan.

Verhot on vedetty ikkunan eteen. Huone on hämärä, mutta kun Miska laittaa musiikin soimaan tietokoneelta, tapahtuu jotain: eriväriset valoledit alkavat välkkyä seinällä musiikin tahtiin. Älykästä. Diskosysteemi on tieto- ja tietoliikennelinjalla ammattiopistossa opiskelevan Miskan itsensä rakentama.

Solukeittiön oleskelutilaan Miska on tuonut kotoaan Nurmeksesta isohkon sohvan.
- Aiemmin tässä ei mahtunut porukalla istumaan. Nyt mahtuu, hän kertoo.

 Oleskelutilassa istuskelevat Miskan lisäksi Jami, Eetu sekä kämppis Riku. Juodaan kahvia, syödään pähkinöitä, nostetaan jalat rennosti sohvapöydälle, nauretaan.

Keittiön lattialla on pihalta talteen otettu kämppiksen polkupyörä, joka kaipaa pientä remonttia. Vilkaisu Rikun huoneeseen paljastaa, että mies on käynyt läpi vaatekaappejaan. Osa vaatteista on kerätty kasseihin ja menossa kierrätykseen.
Keittiön pöydillä tai tiskialtaassa ei ole isoja sotkuja, mutta niiden kuvaamista ei suositella.

Parasta soluasunnossa Miskan mielestä ovat sohva, tai sitten sänky, tai punttisali.
- Sänkyä ei ehkä tarvitsisikaan, vois hyvin nukkua sohvalla tai taljapenkillä, Miska miettii.

 Ennen vieraan tuloa seinältä on ehditty poistaa joku sopimaton kuva. Kielletään vielä kuvaamasta ilmoitustaulua.

 Miskan vajaan vuoden asumispätkä Palstatien solussa päättyy toukokuussa, kun hän pääsee muuttamaan Koasin Ainolan yksiöön.

KOASSI-lehti

Valitse julkaisun artikkeli liu'uttamalla painiketta.