Aurinkovoimala Heikinsillan katolle


Koasin uusin keskustakohde, Heikinsilta, valmistuu syksyllä.  Talo on Tourujoen varressa Kotiraiteen ja Ratapihan talojen jatkona, Heikinsillan toiselle puolella. Taloon tulee yhteensä 102 asuntoa, joista suurin osa 24-30-neliöisiä yksiöitä. Talo on suunniteltu täysin autottomaksi eli autopaikkoja kohteessa ei ole. Sen sijaan numeroidut polkupyöräpaikat ovat pihakannen alla.


Heikinsilta on varsinainen ekotalo. Autottomuuden lisäksi osa sen käyttämästä energiasta tuotetaan aurinkovoimalalla. Talon katolle sijoitettavat aurinkopaneelit tuottavat sähköt talon kaikkiin yli sataan jääkaappiin.  Heikinsillan aurinkovoimalan vuotuinen sähkön tuotanto on noin 21 000 kWh. Koasin yhteistyökumppanina on Jyväskylän Energia.

Säätiölain uudistus toi sr-kirjaimet säätiön nimeen

Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö sr on yleishyödyllinen säätiö. Viime vuoden lopulla astui voimaan uusi säätiölaki. Se edellytti myös Koasin muuttamaan sääntöjään. Keskeisimmät muutokset olivat säätiön tarkoituksen toteuttamispykälän laajentaminen sekä muutokset valtuuskunnan ja toimitusjohtajan asemaan. Näkyvin muutos on kirjainten sr eli rekisteröity säätiö ilmaantuminen säätiön viralliseen nimeen. Säätiö käyttää myös toissijaista tunnusta Koas.

Aurinkoista kevättä ja kivaa vappua!

Matti Tanskanen
toimitusjohtaja, KOAS

 

KOASSI-lehti

Valitse julkaisun artikkeli liu'uttamalla painiketta.