Tärkeät lyhyet

Muista nämä yhteystiedoista, asunnon irtisanomisesta, välivuokraamisesta, autopaikoista ja saunavuoroista.

 


Tee vikailmoitukset netissä
Vikailmoitukset tehdään netissä www.koas.fi -sivulla kohdassa ”talonmies verkossa”.Vikailmoituslomake menee huoltoyhtiöön. Vikailmoituksen tekeminen havaitusta viasta tai vauriosta on jokaisen asukkaan velvollisuus.

Saunavuoron varaukset
Oman saunavuoron peruminen tai varaaminen tehdään ennen kuukauden alkua Koas Bookingissa. Saunavuorot päivitetään kuukauden 1. arkipäivä. Kesän yleiset saunavuorot laaditaan asukastoimikunnan esitysten perusteella.

Irtisanominen vähintään kalenterikuukautta aikaisemmin
Vuokrasopimuksemme ovat voimassa toistaiseksi. Irtisanomisen voit tehdä heti, kun tiedät luopuvasi asunnosta, mutta vähintään yhtä kalenterikuukautta aikaisemmin. Irtisanomisajaksi lasketaan irtisanomisilmoituksen antamisen jälkeinen täysi kuukausi.

Mikäli olet lähdössä toukokuun lopussa, sinun on jätettävä kirjallinen irtisanominen viimeistään 30.4. Irtisanomisen voi tehdä nettisivuillamme. Irtisanomisilmoitus löytyy sähköisen asioinnin osiosta.

Huolehdi, että saat irtisanomisen vahvistuksen sähköpostiisi – ennen sitä et voi olla varma, että sähköinen irtisanominen on mennyt perille. Perheasunnossa molemmat puolisot lähettävät oman irtisanomisilmoituksen. Määräaikaisia sopimuksia ei irtisanota, ne päättyvät sopimuksen mukaisesti.

Saatko tiedotteet sähköpostiisi? Booking-tiedoissasi pitää olla oikea s-postiosoite!
Koas tiedottaa asukkailleen pääsääntöisesti Koas Booking -varauspalvelun kautta. Varmista, että booking-tiedoissassasi on oikea s-postiosoite. Perhesopimuksilla myös puolisolla on oma booking tili, josta viestit lähtevät tallennettuun s-postiin.

Vuokrasaatavien perintää hoitaa Visma Duetto. 
Huolehdi, että vuokra maksetaan viimeistään eräpäivänä. Sovi tarvittaessa poikkeavasta vuokranmaksusta jo ennen vuokran erääntymistä. 


Autopaikat
Autopaikkojen varaukset ja peruutukset tehdään Koas Booking -järjestelmän kautta. Muistathan, että vieraspaikat on tarkoitettu ainoastaan tilapäiseen vieraspysäköintiin. Pysäköinnin valvontaahoitaa Koasin piha-alueilla Park Service. Pysäköinninvalvonta on katsottu välttämättömäksi, jotta talojen pihoissa pysäköivät autot saadaan kuriin ja pelastustiet pysyvät auki. Pysäköinti on sallittu ainoastaan merkityillä autopaikoilla. Väärin pysäköidyistä autoista voi ilmoittaa päivystykseen p. 010 292 0003.


Välivuokraa asuntosi kesäksi
Varmistat syksyn asumisesi pitämällä asunto myös kesän ajan. Syksyllä on pulaa asunnoista ja silloin etusijalla asunnon jaossa ovat uudet opiskelijat. Jos vuokraat asuntosi kesäkuukausien ajaksi eteenpäin, toimi seuraavasti:

Tee vuokralaisen kanssa kirjallinen, määräaikainen vuokrasopimus, jossa sovitaan esimerkiksi vuokranmaksukäytännöstä. Tarkista luottotiedot!

Sovi maksu omalle tilillesi, jotta voit tarkkailla vuokralaisesi maksuja.

Ilmoita Koasin toimistoon välivuokralaisen nimi, henkilötunnus, puhelinnumero ja kuinka kauan vuokralainen asuu.

Päävuokralaisena olet vastuussa vuokranmaksusta, asunnon kunnosta ja häiriöistä.

 
Ennen kesälomalle lähtöä
- Tarkista ettei keittiön kaappeihin tai jääkaappiin jää pilaantuvaa ruokaa.
- Vie roskat pois.
- Laita oveen/postilaatikkoon - ei mainoksia- tarra
- Tee postiin tilapäinen osoitteenmuutos.
- Siirrä ainakin arvokkaimmat tavarasi omaan huoneeseen lukkojen taakse. 
- Huolehdi, että asunto jää siistiin kuntoon. Asuntoon saattaa lomasi aikana muuttaa uusi asukas. Siisti asunto toivottaa hänet tervetulleeksi jakamaan asunnon kanssasi.


Kalusteet ja sähköromut eivät kuulu jätekatokseen
Roskakatoksiin ja jäteastioiden viereen jätetään kalusteita, isoja pahveja, sähköromuja jne. Näistä jätteistä koituu ylimääräisiä kustannuksia, sillä jätehuoltofirma lähettää jokaisesta ylimääräisestä ’roskasta’ laskun.
Jokainen on vastuussa omien jätteidensä lajittelusta tai niiden kuljettamisesta asianmukaiseen jätteenkäsittelylaitokseen. Lisätietoa lajittelusta ja jätteiden käsittelystä

http://www.jkl.fi/jate, englanniksi http://www.jyvaskyla.fi/jate/english

 

KOASSI-lehti

Valitse julkaisun artikkeli liu'uttamalla painiketta.