Heikinsilta valmistuu syksyksi

Nyt voi hakea suosittuihin keskustayksiöihin ja -kaksioihin. Kohde on autoton. Pyöräpaikat on sijoitettu säältä suojaan pihakannen alle. 


Koasin uusin keskustakohde, Heikinsilta, valmistuu syksyllä Kotiraiteen ja Ratapihan talojen jatkoksi, Heikinkadun radan ylittävän sillan toiselle puolelle. Tontti on ydinkeskustan tuntumassa, aivan Tourujoen varressa.

Talossa on 102 asuntoa, joista suurin osa 24-30-neliöisiä yksiöitä. Yksiöiden hinnat ovat 370-476 euroa. Kaksioiden koko on 44,5-45 neliötä ja hinta 658-672 euroa. Sähkö, vesi ja laajakaistayhteys sisältyvät vuokraan.

Rakennuksen suunnittelusta vastaan Arkkitehtipalvelu Oy. Projektiarkkitehti Jukka Hiltunen kertoo, että Heikinsillan suunnittelussa on otettu mallia Ratapihasta ja Kotiraiteesta, jotka ovat saaneet asukkailta erittäin hyvää palautetta. Joitakin eroja tosin on:
- Muutimme keittiötilan L-malliseksi, koska asukkaat pitivät sitä parempana. Myös pyörävarasto on pihakannen alla sateelta ja lumelta suojassa.
Pyöräpaikat ovat numeroituja. Autopaikkoja kohteessa ei ole.

Huoneistoissa on sälekaihtimet, puukuvioidut harmaat laminaattilattiat, valkoiset seinät sekä ripustuspuut tauluja varten. Jääkaappi on jenkkikaappimallia. Keittiössä on varaus astianpesukoneelle ja vessassa pesukoneelle.
Yhteistiloissa on kerhohuone, pesutupa ja saunat. Osasta huoneita on näköala radan yli Lutakkoon, osasta  kaupunkiin päin. Osa huoneista on Tourujoelle päin ja osa Kotiraiteen ja Ratapihan  talojen suuntaan.


Heikinsilta on energiaystävällinen asuintalo. Sen katolle tulee sähköä tuottavat aurinkopaneelit. Lämmitysenergian eli kaukolämmön kulutusta voidaan vähentää kolmiportaisen ilmastoinnin avulla: jos asukas siis säätää ilmanvaihdon pienimmälle asetukselle, syntyy säästöä kaukolämmössä.

Asuntojen haku on meneillään: www.koas.fi

KOASSI-lehti

Valitse julkaisun artikkeli liu'uttamalla painiketta.