Mikä on parasta opiskeluajassa?


Eve3p.JPG

Ihan parasta on tietysti se, että pääsin opiskelemaan sitä mikä eniten kiinnostaa – taidehistoriaa. Työelämään verrattuna opiskeluaika ei ole niin stressaavaa, sillä ei tarvitse miettiä pysyykö työpaikka. Olen ollut aiemmin töissä kahvilassa. Opiskeluajan hyviä puolia on myös se, että tapaa uusia ihmisiä ja saa samanhenkisiä kavereita.
Eve SilvennoinenDanielp.JPG

Opiskeluaikana ihminen kehittyy henkisesti ja ajattelee laajemmin kuin työssä käydessään. Opiskellessa myös tapaa ihmisiä ja ystävystyy helposti. Opiskelen neljättä vuotta sairaanhoitajaksi, joten olen siirtymässä pian työelämään. Sekin on hienoa, seuraava askel elämässä. Aion myös avioitua parin, kolmen vuoden sisällä.
Daniel GitauSatup.JPG

Ehdottomasti parhaana asiana ovat jääneet mieleen ne pitkät ja syvälliset keskustelut kavereiden kanssa yliopistolla. Opiskelen englantia seitsemättä vuotta ja olen keskittynyt nämä vuodet täysin opiskeluun. Parhaillaan teen gradua. Opiskeluaika on ihan oma elämänvaiheensa. Silloin voi tehdä omia valintoja, mikä on enimmäkseen vain hyvä. 
Satu EskelinenKristap.JPG

Toisaalta opiskelija-asumisessa on oma rauha, eikä kukaan ole sanomassa mitä pitää tehdä. Toisaalta asioita voi jäädä tekemättäkin sen takia, että kukaan ei ole patistamassa. Opiskelen yliopistolla fysiikkaa toista vuotta. Pääsin opiskelemaan suoraan paperien perusteella, ja mietin vielä, onko tämä oikea ala.
KristaNitap.JPG

Saa olla itse itsensä herra. Opiskelen viidettä vuotta englantia. Jos ajattelen tulevaa työelämää opettajana, niin onhan elämä nyt vapaampaa. Tykkään esimerkiksi matkustella paljon. Voin itse päättää, koska lähden ja kuinka kauan olen matkalla. Parhaillaan suunnittelen matkaa Uuteen-Seelantiin. Opettajana en voisi vain sanoa oppilaille, että nytpä lähden.
Nita Kuutila

KOASSI-lehti

Valitse julkaisun artikkeli liu'uttamalla painiketta.