Hyvät naapurisuhteet lisäävät viihtyvyyttä

Koasin Naapuriviikkojen ideana on ilmoittaa oveen liimattavalla tarralla, että haluaa tutustua naapureihin. Naapuriviikkojen aikana 18.4.-14.5. järjestetään myös muita yhteistapahtumia. 


-Tuntuu turvalliselta, kun tietää ketä lähellä asuu ja kun asuinympäristö on viihtyisä. Näin tiivistää Daisy Kangas. Hän työskentelee Koasilla kehittämässä ja tutkimassa yhteisöllisyyttä. Daisyn mukaan asukastoimikunnat ovat isossa roolissa yhteisöllisyyden rakentamisessa. Ne voivat esimerkiksi järjestää grillijuhlia tai peli-iltoja, joissa asukkaat voivat tutustua toisiinsa.
- Laadimme asukkaille kyselyn, jonka mukaan 46 prosenttia vastaajista oli käyttänyt kerhohuonetta. Se on mielestäni hyvä luku. Toivottavasti asukkaat innostuvat enemmänkin käyttämään kerhohuoneita ja tulisivat tapahtumiin tutustumaan toisiinsa.
Vastauksista kävi ilmi, että yhteisöllisyys on tärkeää asukkaille.
- Yhteisöllisyys tarkoittaa sitä, että asuinympäristö voi olla avoin, naapureihin voi tutustua ja asukkaat välittävät toisistaan.

Yksi keino tutustua toisiin on Naapuriviikot, jotka järjestetään 18.4.-14.5. Kun asukas liimaa painetun Koassi-lehden mukana tulleen tarran oveen, naapurit ovat tervetulleita pimputtamaan ovikelloa, moikkaamaan ja viettämään aikaa yhdessä. Tarroilla voi viestittää halusta lainata tavaroita muille, tarjota apuaan tai vaikka kahvi- tai lenkkiseuraa. Myös oman kohteen Facebook-ryhmässä voi kysäistä naapureita kyläilemään tai pelaamaan pelejä yhteisiin tiloihin.
Daisyn mukaan hyvä yhteishenki taloissa paitsi lisää asukkaiden viihtyvyyttä, on myös Koasille vetovoimatekijä.
- Kun on positiivinen mielikuva talosta ja asioiden hoitamisesta, opiskelijat haluavat hakea Koasille, Daisy summaa. 


Jos Taina Nuutinen haluaa hengailu- tai peliseuraa, hän laittaa viestin Koasin Facebookiin. Hänen mielestään Kotiraide/Ratapihan kohteessa on hyvä yhteishenki.
- Kaikki moikkaavat toisiaan ja on iloinen fiilis. Kohteilla on myös Koasin yleisöpalstojen mielipiteiden perusteella hyvä maine, Taina sanoo.  


Kotiraiteen ja Ratapihan asukastoimikunnan jäsenenä ja AsuVan puheenjohtajana hän on päässyt tutustumaan helposti Koasilla asuviin. 
- Olen saanut asukastoimikunnan kautta hyviä kavereita, jopa sydänystäviä.
AsuVan kautta hän on tutustunut myös muiden Koasin kohteiden asukkaisiin.
- On kiva tietää, miten muilla menee ja minkälaista toimintaa muissa kohteissa on järjestetty.

Kotiraiteen ja Ratapihan asukastoimikuntien tapahtumiin on osallistunut noin nelisenkymmentä asukasta. Enemmänkin voisi olla; kahdessa talossa on 500 asukasta.
- Joku voi ajatella, että meillä on niin tiivis porukka, että siihen on vaikea päästä sisään. Mutta ehdottomasti haluamme, että kaikki tuntevat olevansa tervetulleita eikä kenenkään tarvitse kokea olevansa ulkopuolinen.

Suosituimpia tapahtumia ovat olleet vuosittaiset paljubileet.
- Yritämme muutenkin miettiä jokaisiin bileisiin jotain, mikä houkuttaa naapureita paikalle. Yhdessä tapahtumassa esiintyi taikuri ja toisen kerran talon asukkaiden joukosta löytyi bändi esiintymään illanviettoon.

Ainola.jpg

Merkitse kalenteriisi lauantai 6.5. Silloin järjestetään Naapuritanssit Ainolan tanssilavalla Kuokkalassa, Jyväsjärven rannalla. Tervetuloa! Muista ilmoittautua Naapuritansseihin osoitteessa: https://www.lyyti.in/naapuritanssit2017.

Paikkoja on rajoitetusti.

KOASSI-lehti

Valitse julkaisun artikkeli liu'uttamalla painiketta.