Yhteiskäyttöauto kokeiluun Koasilla keväällä 2021

Kaikille koasilaisille hyviä uutisia: huhti-kesäkuun ajan testataan ketterää ja kestävää liikkumista yhteiskäyttöautolla! Asukas, lue tarkemmat ohjeet auton käyttöönottoon Koasliving-uutiskirjeestä! Huolehdithan korona-ajan turvallisuudesta käyttässäsi autoa – kiitos että välität.


Koasilla on ollut pitkään pohdinnassa yhteiskäyttöautopalvelun tuominen asukkaiden lisäpalveluvalikoimaan olemassa olevien Meeting Roomin, Koas Biken ja muiden palveluiden lisäksi. Kokeilussa tarjoutui erinomainen mahdollisuus edistää opiskelijoiden kestävää liikkumista ja tuoda uudenlaisia liikkumisen malleja lähemmäs asukkaiden arkea. Kokeilu toteutetaan osana Jyväskylän kaupungin CIRCWASTE käyttäjälähtöiset kiertotalouskokeilut -osahanketta*. Palveluntarjoajana toimii Omago Oy.

Miten se toimii?

Käyttäjäksi voi rekisteröityä helposti vaikka puhelimella. Auto sijaitsee Koasin toimiston takapihalla, Hospan ja Harjun kohteiden sisäpihalla omassa parkkiruudussaan, jonne se tulee käytön jälkeen myös palauttaa. Tutustumistarjouksena onkin luvassa kolme tuntia ilmaista ajoa. Koasilainen, seuraa asukkaiden Koasliving-uutiskirjeessä lähetettyä ohjetta ja löydä liittymis- sekä alekoodisi! Lisää ohjeita löydät palveluntarjoajan eli Omagon sivuilta, omago.fi.

 

Lähtisitkö ehkä kauppareissulle, kansallispuistoon tai Tori-löytöä noutamaan? Autoa voi käyttää joustavasti varauskalenterin puitteissa silloin kun itse sitä tarvitsee. Käyttäjän ei tarvitse huolehtia autopaikan vuokrasta, auton huollosta, katsastuksesta, veroista tms. – varaamisen jälkeen pääasia on keskittyä turvalliseen ajamiseen! Auton käytöstä maksetaan vain pientä vuokraa (7 € / h) ajetun ajan perusteella ja tankkauskin onnistuu ilman erillistä rahan käyttöä.

 

Tavallinen henkilöauto seisoo ison osan ajasta käyttämättömänä ja kulut juoksevat. Yhteiskäyttöauto hyödyntääkin arvokkaita resursseja useamman ihmisen tarpeisiin. Tiesitkö, että tämä yhteiskäyttöauto on vieläpä kaasuauto, joka kulkee jyväskyläläisten biojätteestä tehdyllä kaasulla!

 

Turvallinen käyttö kaikille

Koronatilanteen ollessa edelleen haastava, huolehdithan erityisen hyvästä käsihygieniasta. Pese kädet ennen autolle menoa ja käytä käsidesiä ennen ja jälkeen ajon. Ota kaikki omat tavarasi mukaan autosta lähtiessäsi. Autoa ei saa käyttää kipeänä tai oireisena. Kiitos kun pidät huolta niin omasta kuin muidenkin terveydestä!

Jos sinulla on kysyttävää auton toimintoihin tai käyttöön liittyen, otathan yhteyttä Omagoon. Omagon kautta saat henkilökohtaista opastusta auton käyttöön, he ovat ensisijainen kontaktisi autoon liittyvissä asioissa.

 

Kerro mielipiteesi yhteiskäyttöautosta

lisäpalveluna!

Kokeilujakson aikana toteutamme tyytyväisyyskyselyn auton käyttäjille yhteistyössä Omagon kanssa. Lisäksi me Koasilla toivomme palautetta auton käytöstä: mitä pidät yhteiskäyttöautosta asumisen lisäpalveluna? Onko auton sijainti sinulle mieluisa? Käyttäisitkö tällaista palvelua jatkossakin? Sana on vapaa, lähetä palautteesi Koasille koas@koas.fi.

 

Taloyhtioauto3.jpg

 

 

 

*Opiskelijoiden yhteiskäyttöauto-kokeilu on toteutettu osana Jyväskylän kaupungin CIRCWASTE – Jyväskylän käyttäjälähtöiset kokeilut –osahanketta. ”CIRCWASTE – Kohti kiertotaloutta” on seitsenvuotinen EU LIFE IP -hanke, jota koordinoi Suomen ympäristökeskus. Hanke edistää tehokasta materiaalivirtojen käyttöä, jätteen synnyn ehkäisyä ja resurssien hallinnan konsepteja.

CIRCWASTE-logo LIFE.jpg

 

Blogi

Valitse julkaisun artikkeli liu'uttamalla painiketta.