Tarkasta asuntosi ja täytä huoneistokortti oman oikeusturvasi vuoksi!

Tarkasta heti muutettuasi asunnon kunto.


Täytä sähköpostiisi lähetetty huoneistokortti ja merkitse siihen havaitsemasi viat ja puutteet. Tällä alkukatselmuksella varmistat, ettet itse joudu vastuuseen edellisen asukkaan mahdollisesti aiheuttamista vaurioista. Tee samalla korjausta vaativista asioista vikailmoitus netissä www.koas.fi-sivuilla kohdassa "Tee vikailmoitus".

Jos vuokrasuhteen päättyessä tehtävässä lopputarkastuksessa havaitaan asunnon kunnossa huomautettavaa, voidaan vuokralaisen täyttämästä huoneistokortista tarkistaa, oliko vika asunnossa jo vuokrasuhteen alkaessa vai onko vika ilmaantunut vuokrasuhteen aikana. Myös lopputarkastuksesta laaditaan kirjallinen raportti.

Vastuun määrittelemisen ja mahdollisen laskutuksen tai vakuuden mahdollisen käyttämisen kannalta on tärkeä tietää, milloin vika on syntynyt. Tästä syystä huoneistokortin täyttäminen ja lopputarkastus ovat erityisen tärkeitä. Vuokralainen on vastuussa vuokrasuhteen aikana asunnolle aiheuttamistaan vahingoista. Jos voidaan todeta, että vika oli asunnossa jo luovutushetkellä, ei vuokralainen ole vastuussa kyseisestä viasta.

Asumisopas

Valitse julkaisun artikkeli liu'uttamalla painiketta.