Kylpyhuoneet ja vesikalusteet

Seinä- ja lattiapinnoitteet ovat joko keraamista laattaa tai muovimattoa. Molemmista menee vesi läpi, jos ne ovat rikki tai saumat aukeavat. Tee silloin vikailmoitus netissä www.koas.fi-sivuilla kohdassa "talonmies verkossa".


Vialliset ja tiputtavat hanat ja vuotavat WC-säiliöt ovat todellisia vedentuhlaajia, joten tee niistä heti vikailmoitus.

Kylpyhuoneiden lattiakaivojen säännöllinen puhdistaminen kuuluu asukkaille. Lattiakaivoon kerääntyy mm. hiuksia jotka ajan mittaan tukkivat kaivon. Puhdistus tapahtuu nostamalla lattiakaivon kansiritilä pois ja kaivamalla roinat ulos käsin. Huuhtele puhtaalla vedellä ja vaikkapa astianpesuaineella ja kansi kiinni. Jos kaivosta suoraan hajulukon läpi viemäriin johtavan puhdistusreiän tulppa on irronnut ja viemärihajut pääsevät vapaasti huoneilmaan, on asiasta tehtävä vikailmoitus. Käsienpesualtaan hajulukon voi osatessaan puhdistaa itse kiertämällä vesilukon irti ja poistamalla sinne kertyneet roskat. Jos et tunne osaavasi asiaa, tee vikailmoitus.

Suihkuverho on tarkoitettu parantamaan suihkun käyttöä ja suojaamaan kylpyhuonetta ylimääräiseltä roiskevedeltä ja myös tällä tavoin ehkäisemään kosteusongelmia. Suihkuverho pestään hienopesuohjelmalla (40 C).

Suihkutilojen seinien alaosiin kertyy helposti rasva- ja kalkkisaostumia. Punertavat laatan tai maton reunat puhdistuvat saniteettitilan pesuaineella ja pehmeällä harjalla.

Asumisopas

Valitse julkaisun artikkeli liu'uttamalla painiketta.